Product, Social, Workshop

NIEUW/OUD 1.0 / 2.0 / 3.0

Project details

Partners

Stichting Nooitgedacht & Vitalis WoonZorg Groep

In samenwerking met

Bron van Doen & Laura Koenen

Category

Product, Social, Workshop

WAT DESIGN KAN BETEKENEN IN HET SAMENBRENGEN VAN JONG EN OUD TALENT.

Tuinieren, werken met textiel, dansen of kamperen; iedereen heeft wel een passie of talent. In NIEUW/OUD gaan ouderen op zoek naar hún talent, en blazen dat nieuw leven in. In verschillende workshops kijkt een team jonge designers met ouderen terug op hun leven, talenten en passies. De deelnemers leggen hun ‘persoonlijk erfgoed’ vast. Een aantal van hen gaat daarna samen met een expert of designer aan de slag met dezelfde passie of hetzelfde talent. Ze werken samen toe naar een eindproduct en maken daarbij gebruik van hedendaagse technieken. In het project wordt een werkwijze gehanteerd op basis van design-thinking; een manier van werken die laat zien dat oplossingsgericht denken niet alleen gaat over de oplossing, maar ook over de weg naar de oplossing toe. Dat levert steevast verrassende ontwerpen op, maar vooral ook veel erkenning, herkenning en enthousiasme bij de deelnemende ouderen én de experts.

 

NIEUW/OUD is een intensief co-creatie traject wat gedurende drie jaar heeft plaatsgevonden op drie verschillende locaties: Vitalis Berckelhof, Vitalis Theresia en Vitalis De Horst/ Kronehoef.

 

Dit project is mogelijk gemaakt door: RCOAK & Fonds Sluyterman van Loo, Fonds voor Cultuurparticipatie, Gemeente Eindhoven en Vitalis WoonZorg Groep. Met in het bijzonder veel dank aan: Sylvia van Aggel en Petra Dijkhoff

 

 

Fotografie: Blickfänger

NO_Duo's
NIEUW:OUD_foto6
Share on
Previous

Aan de Poel

Next

Bouw je verhaal